اين روزها در سراسر جهان بازارهاي مالي بسيار عالي و مدرني به وجود آمده است كه براي بسياري از افراد درآمدزايي بالايي دارد. اين بازارها داراي انواع و اقسام مختلفي هستند و تاكنون زندگي بسياري از انسانها را در سراسر جهان با تغيير و تحولات گستردهاي مواجه نمودهاند. از جمله اين بازارها ميتوان به بازار فيوچر يا بازار CFD اشاره نمود. فيوچر يا CFD در واقع يكي از بازارهاي نوظهور و بسيار جذاب در سراسر جهان است و با وجود اين كه قوانين بازارهاي متداول مالي را به هم ريخته، اما از پتانسيل درآمدزايي بالايي برخوردار است.
پس از آن كه بازار سهام در بسياري از كشورهاي جهان به وجود آمد، انسانهاي بيشماري شروع به سرمايهگذاري پولهاي خود در اين بازارها نمودند و در كسب و كار شركتهاي ديگر شريك شدند؛ اما دغدغه بسيار مهمي كه ذهن آنها را به خود مشغول كرد موضوع قيمتها در آينده بود. همان گونه كه ميدانيد مواردي مانند ريسك، عدم امنيت، جنگ، تقاضاي بالاي بازار، قحطي و… اصليترين مواردي هستند كه به كسب و كارها در آينده صدمه وارد ميكنند؛ در چنين شرايطي بود كه بازار فيوچر مطرح گرديد.
مهمترين ويژگيهاي بازار فيوچر
به گزارش آرمان اقتصادي يكي از مهمترين ويژگيهايي كه بازار فيوچر دارد اين است كه ميتواند از بهوجود آمدن ضرر و زيان براي خريدار يا فروشنده جلوگيري به عمل آورد. به عنوان مثال يك فروشنده ميتواند با فروش ۱۰ اپل به قيمت ۱۰۰ دلار با خريدار به توافق برسد؛ اما پس از چند ماه كه زمان سر رسيد انجام قرار داد است، قيمت اپل به ۱۵ دلار افزايش پيدا كرده اند و اين موضوع سود فراواني را براي خريدار به وجود مي آورد. در چنين معاملاتي فروشنده بايد ضرر را به جان بخرد و هيچ كسي در اين زمينه تعهدي براي پرداخت ضرر و زيان مالي او ندارد. اين موضوع سبب شد بسياري از فروشندهها در هنگامي كه بازار با تورم يا شرايط نابسامان اقتصادي مواجه است، از معامله در بازار فيوچر خودداري نمايند.
مزاياي بازار CFD
به سبب اين كه عدم حضور فروشندهها براي بازار فيوچر اتفاق چندان جالبي نبود، بنابراين بازار CFD ابداع شد. شيوه معامله در اين بازار به گونهاي طراحي شده است كه خريدار و فروشنده در ابتداي امر بر روي يك قيمت واحد به توافق ميرسند و تا پايان معامله بر روي آن متعهد ميمانند. در چنين شرايطي بالا رفتن يا كاهش قيمتها هيچ ضرر يا سودي به يكي از طرفين معامله نميرساند. در بازار CFD ميتوان انواع اوراق قرضه، سهامي شركتها، كالاهاي مختلف؛ شاخصهاي سهام و… را معامله نمود.
اين بازار شباهت فراواني به بازارهاي دو طرفه فاركس و همچنين بورس جهاني دارد؛ زيرا در تمامي اين موارد ميتوان حتي از سقوط قيمتها نيز سودآوري داشت. اما يكي از مهمترين تفاوتهايي كه بازارهاي دو طرفه با بازار CFD دارند اين است كه در بازار دو طرفه سهام، شما مالك اصلي سهام نيستند و تنها ميتوانيد آن را قرض بگيريد، اما در بازارهاي CFD شما به صورت كامل صاحب سهم و يا كالاي خود هستيد.
همچنين در بازارهاي دو طرفه شاهد خريد و فروش گسترده انواع سهام هستيم، اما در بازار CFD هر چيزي را ميتوان خريد و فروش كرد و اين موضوع يك خبر بسيار خوب در بازار سهام به شمار ميرود؛ به همين سبب است كه بسياري از افراد اين بازار را به عنوان معجزه قرن ميشناسند. اصليترين مزيتي كه بازار CFD دارد اين است كه محل مناسبي براي كسب سود حتي در روزهاي منفي و ركود است. به نوعي ميتوان گفت سود در اين بازار كاملاً دو طرفه است و هم خريدار و هم فروشنده هر دو ميتوانند از انجام تمامي معاملات خويش به سود بالايي دست پيدا كنند.